Seahurst Environmental Science Center

Project 5 of 29

Seahurst Environmental Science Center — Burien, WA

Seahurst Environmental Science Center/Burien Parks, Recreation & Cultural Services

Creating a new environmental science center by renovating an old caretaker’s cottage and introducing  sustainable design practices promotes the mission of the center – environmental stewardship.

Two rain gardens provide stormwater infiltration from roof runoff, aesthetic and educational features, and offer opportunities for visitors to learn about low impact development.

LPD prepared construction documents for the rain gardens, grading and erosion and sedimentation control for the project. Other site design elements included modifications to an existing gravel access drive, construction of a pervious concrete driveway in front of the building, and re-routing of the existing dirt hiking trail.

Category:

Related Projects